Ontwikkeling van een marktleider


2001

Op 1 januari 2001 wordt Kleentec opgericht, de oprichters hebben jarenlange ervaring in de reinigingsbranche en zien kansen in specialisatie binnen de industriële foodproductie. Het bedrijf opereert vanuit Almelo en concentreert zich op Oost Nederland. De eerste klanten zijn Enkco in Holten en Nijland Food in Goor.

2005

De keuze voor specialisatie blijkt een schot in de roos te zijn. Kleentec  blijft haar expertise ontwikkelen en dat wordt opgemerkt in de markt. De klantenkring breidt zich in hoog tempo uit met bedrijven in Midden Nederland. Kleentec telt inmiddels 100 medewerkers. De groei resulteert in uitbreiding van de backoffice en in de verhuizing naar een nieuw bedrijfspand in Rijssen.

2010

De expansie zet door. Kleentec is nu actief in heel Nederland,  waarbij vooral de stevige uitbreiding met klanten in Zuid Nederland in het oog springt. Het personeelsbestand is opgeklommen naar 220 medewerkers.  De beheersing van de organisatie vraagt andermaal om uitbreiding van de backoffice, met name op de gebieden van HSE en HR. Kleentec wordt Stichting Normering Arbeid gecertificeerd.

2015

Kleentec is inmiddels met afstand marktleider in de categorie Food & Feed reiniging. De jaaromzet van het bedrijf bedraagt 26 miljoen euro. In heel Nederland zetten 500 fulltime medewerkers zich in voor de reiniging, desinfectie en productieoptimalisatie bij klanten in de Food. Daarnaast zijn 30 medewerkers actief binnen de afdeling specialistische reiniging.

2016

Kleentec wordt overgenomen door de Facilicom Services Group. In 2017 worden de activiteiten van Gom Food (ook onderdeel van Facilicom) geïntegreerd in Kleentec.  Samen zorgen 1000 specialistische medewerkers dagelijks voor de dienstverlening aan meer dan 100 vooraanstaande klanten in de food en feed industrie. De omzet van Kleentec breekt door de grens van 40 miljoen.

2018

De ontwikkelingen blijven positief; Kleentec maakt een gezonde groei door, waarbij de dienstverlening alleen maar beter wordt. Inmiddels maken meer dan 160 gerenommeerde bedrijven in de food en feed industrie gebruik van de diensten van Kleentec. Meer dan 1500 specialisten in de schoonmaak leveren dagelijks de vele bedrijfsruimtes van onze relaties weer schoon op. De omzet is inmiddels gestegen tot meer dan 60 miljoen euro.